Ceai de Cicoare 50g

Disponibilitate: In stoc

3,10 lei

Descriere

Ceai de Cicoare 50g

Cicoarea face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă cunoscută şi apreciată încă din antichitate. În Egiptul Antic era cultivată ca plantă medicinală, fiind folosită pentru tratarea afecţiunilor hepato-biliare şi renale. Începând cu sfârşitul secolului al XVIII-lea, rădăcinile sunt utilizate pentru obţinerea surogatului de cafea. Planta are frunze mici, oval-lanceolate şi flori de culoare albastră. Se mai numeşte cicoară, cicoare de câmp, cicoare de vară, cicoare sălbatică, cicorie amară, cociţă, dudău, floarea-secerei, încingătoare, scai voinicesc, sporiş.

Actiuni:

Tonic hepatic, tonic digestiv, stomahic, coleretic, colagog, laxativ uşor, diuretic, depurativ, remineralizant, antianemic, slab hipoglicemiant, antiaritmic, hipotensiv.

Contribuie la:

– funcţionarea normală a sistemelor:
– hepato-biliar, prin favorizarea producerii şi eliminării de bilă
– digestiv, prin creşterea poftei de mâncare şi îmbunătăţirea digestiei
– urinar, prin ameliorarea diurezei şi a capacităţii de detoxifiere a rinichilor

– accelerarea moderată a tranzitului intestinal

– scăderea în greutate.

Indicatii:

Se utilizează ca adjuvant în: afecţiuni hepatobiliare (hepatite, icter, congestie hepatică, colecistopatii, diskinezie biliară), tulburări digestive (anorexie, balonare, digestie lentă), constipaţie, congestii splenice, anemie, gută, alimentaţia dietetică a diabeticilor şi în curele de slăbire.

 

Forma de prezentare: 50 g

Administrare:

INTERN:

– pulbere – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă;

– macerat la rece – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250 ml de apă, se menţin timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 2-3 căni cu macerat pe zi, cu 30 de min. înainte de mese;

infuzie – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250 ml de apă clocotită, se menţin timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol.  Se administrează 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 de min. înainte de mese.

Ingrediente:

Cicoare (Cichorium intybus) –

Informații suplimentare

Afectiune

, ,

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ceai de Cicoare 50g”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *