26aug.

Diabetul este o boală cronică metabolică, manifestată printr-un nivel crescut al glicemiei. Hiperglicemia poate duce la complicații, inclusiv la comă și la moarte, dacă bolnavul nu urmează o dietă și un tratament corespunzător pentru diabet.

17mai

Soarele are nenumărate beneficii pentru corp. Unul dintre ele este şi bronzul care dă un aspect minunat pielii, însă nu trebuie să uităm că, pentru a ne bucura de el, trebuie ţinut cont de anumite aspecte. În primul rând este importantă folosirea de emulsii si lotiuni pentru protecţia împotriva razelor nocive, alături de alte criterii importante

18mart.

Ficatul este un organ complex care realizeaza  o multitudine de functii metabolice. Acesta intervine in producerea proteinelor din sange, reglarea glicemiei prin consumarea glucozei si trasformarea   ei in glicogen, are rol termoreglator, depoziteaza fierul, produce lichid biliar, regleaza schimbul de grasimi si asigura detoxifierea organismului  prin:  intermediul sistemelor enzimatice , producerea factorilor de coagulare, metabolismul hormonilor.

12mart.

Ce este apiterapia? Este o metoda de terapie naturala folosita in diferite afectiuni ale organismului, realizata cu ajutorul unor produse rezultate din activitatea metabolica a albinelor: miere, polen, propolis, laptisor de matca, pastura, apilarnil si veninul de albine (Apirevenul).

18feb.

Uleiul de cocos pur are proprietati extraordinare in frumusete si sanatate. Uleiul de cocos se poate intari  la temperature scazute, atunci isi schimba si culoarea  din galben auriu in alb, precum pulpa nucii de cocos. Mirosul uleiului de cocos, daca este pur, este foarte fin, discret, combinand atat aroma de ulei cat si aroma de nuca de cocos

10ian.

Odata cu dezvoltarea civilizatiei si aparitia ritmului de viata “modern, cu alterarea relatiilor interumane (aparitia telefonului mobil,  facebook-ului,  internet-ului etc.), cu instalarea starii de stres, bolile Sistemului  Nervos Central au devenit tot mai frecvente. Pe de alta parte starile nervoase, stresul, pot avea efecte negative la cei cu predispozitie la unele afentiuni gastro-intestinale (ulcer, colite), cardio-vasculare (cresterea tensiunii, a colesterolului), renale, metabolice (diabet) etc.

3ian.

Suplimentele nutritive sau nutritionale denumite si nutrienti sau suplimente alimentare, sunt produse in totalitate natural obtinute prin combinatii de plante, vitamine, minerale, produse apicole etc. Ele nu au efecte adverse, nici contraindicatii si se comercializeaza in farmacii, drogherii si in special in magazinele de plante medicinale tip plafar.

21dec.

Plantele au reprezentat dintodeauna cel mai important si la indemana mijloc curativ pe care omul l-a avut la dispozitie.
Farmacologia ca stiinta este de data relative recenta, inceputurile ei s-au bazat pe valentele curative ale plantelor medicinale. Cunostintele care au ajuns pana la noi sunt rezultatul miilor de ani de incercari, experimentari si verificari ale proprietatilor lor.
Urmarind cu atentie presa scrisa si audio-vizuala constatam ca intre medicina alopata si medicina naturista se duce o lupta surda pentru castigarea primordialitati.