Descriere
POLEN CRUD DE SALCIE ECO
Ce este polenul crud?
Polenul crud este unul dintre cele mai hrănitoare produse ale stupului. Acesta este considerat de cercetătorii din lumea întreagă ca fiind unul dintre cele mai pure alimente.
Utilizat încă din antichitate de către egipteni și chinezi ca medicament natural și factor de întreținere a organismului, polenul crud își demonstrează astăzi pe deplin virtuțile terapeutice prin numeroase studii clinice și de laborator.
Sunt persoane care sunt alergice la polen. Însă, este important să știm că alergiile sunt determinate de polenurile purtate de vânt, iar nu de polenul recoltat de albine. Spre deosebire de polenul purtat de vânt, numit și anemofil, cel recoltat de albine, numit entomofil, nu produce alergii. Alergiile la polenul recoltat de albine, în special la polenul crud, sunt cazuri rare. Mai mult, s-a observat că, dacă persoanele care suferă de alergii de primăvară consumă în mod constant polen crud (minim 3 linguriţe/zi), fenomenele alergice se diminuează. În acest caz, este important să începeți în mod treptat consumul de polen, pentru început cu o jumătate de linguriță de polen pe zi, crescând ușor doza zilnică.
Beneficiile polenului crud de salcie:
- Protejează conjunctiva și corneea
- Previne cataracta sau degenerescența maculară legată de vârstă
- Ajută la suportarea tratamentelor clasice aplicate în cazul bolilor de prostată
- Încetinește procesul de îmbătrânire
- Îmbunătățește fertilitatea și protejează embrionul
Polenurile crude monoflore au calități și proprietăți unice, în funcție de florile din care au fost obținute. Fiecare tip de polen este indicat în anumite afecțiuni și are anumite efecte benefice asupra organismului. De asemenea, gustul și culoarea lor diferă.
Polenul crud de salcie este de culoare galben-aurie, are o aromă parfumată și un gust dulce, plăcut. Este numit și „perla polenurilor”, atât pentru proprietățile sale excepționale, cât și pentru faptul că este greu de recoltat, iar cantitățile obținute sunt mici. Acest lucru se datorează faptului că salcia înflorește primăvara devreme, iar temperatura scăzută nu le permite încă albinelor să iasă prea mult din stup.
Polenul crud de salcie are un conținut foarte ridicat de xantofile (luteină și zeaxantină), care au rolul de a proteja conjunctiva și corneea, prevenind cataracta sau degenerescența maculară. De asemenea, ameliorează problemele oculare ce apar odată cu vârsta.
Prin conținutul ridicat de vitamine B,E,C, acizi grași polinesaturați, antioxidanți, polifenoli, minerale și oligoelemente, polenul crud de salcie ajută la suportarea tratamentelor clasice aplicate în cazul bolilor de prostată, întărește imunitatea și încetinește procesul de îmbătrânire.
Fiind foarte bogat în acid folic (vitamina B9), polenul crud de salcie are efect de creștere a fertilității și de protejare a embrionului pe durata sarcinii.
Administrarea polenului crud de salcie:
Polenul crud de salcie poate fi administrat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu un iaurt natural sau cu o salată de fructe, la prima masă a zilei.
Doza uzuală recomandată:
Copii – 1 linguriță/zi (5 gr)
Adulți – 1 lingură/zi (15 gr).
Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 7 săptămâni (3 caserole), de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud de salcie poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții.
Mod de păstrare a polenului crud de salcie:
Polenul crud de salcie se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -5ºC și -18ºC.
Polenul crud de salcie rezistă până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți.
Deși se păstrează la congelator, polenul crud de salcie nu îngheață datorită conținutului său scăzut de apă (aproximativ 8-10%). Acest lucru permite consumul său imediat după ce a fost scos din congelator.
De reținut!
Polenul crud de salcie poate fi pus și scos din congelator de nenumărate ori, păstrându-și integral calitățile.
Opinii
Nu există încă recenzii.