Descriere
Ceai Schinduf 50g Hypericum
Descriere:
Ceai de Schinduf este un remediu naturist pentru colesterol.
Schinduful (Trigonella foenum graecum) sau de fenugrec o abreviere de la denumirea sa stiintifica, este o planta ierboasa, de nici jumatate de metru inaltime, cu frunze de un verde deschis si cu marginea usor dintata, cu flori albe-liliachii si seminte mici, de culoare cafenie. Scinduful creste la noi in zona sud-estica a tarii, in special in judetele Constanta si Braila, de obicei este cultivata, dar in unele zone s-a salbaticit, crescand spontan mai ales acolo unde are caldura suficienta; este foarte dificil de cules si de procesat manual (semintele trebuie treierate).
Compozitie:
Seminte schinduf.
Efecte:
-hipocolesterolemiant,
-hipoglicemiant,
-antiseptoc, antiinflamator, secretolitic, afrodisiac, sursa de vitamina PP, antitusiv.
Efectul afrodisiac al schindufului se cunoaşte de câteva sute de ani. Planta trezeste senzualitatea şi amplifică erotismul, vindecând impotenţa sexuală şi frigiditatea;
-stimulează lactaţia la mamele care alăptează,
-reduce cantitativ menstruaţia şi ajută la tratament în caz de fibrom uterin hemoragic.
-combaterea oboselii, scurtează perioada de convalescenţă
-stimulează metabolismul sistemului nervos central (se foloseşte în astenie fizică şi intelectuală, dureri de cap, crize de nervi, migrene, neurastenie, nevroze sau insomnii).
Actiune:Ceaiul de schinduf se poate utiliza ca tratament naturist in:
-stimularea metabolismului glucidic, protidic si lipidic
-metabolismul sistemului nervos central,
-diabet zaharat,
-astenie fizica si psihica,
-nevroze, dispepsii digestive,
-covalescenta,
-impotenta sexuala,
-flegmoane, furunculoze, panaritiu, gusa tiroidiana,
-reglarea HDL – LDL si scaderea colesterolului general, in tuse.
Mod de administrare intern: Infuzie 2 linguri seminte macinate, la 250 ml apa clocotita, se lasa 3 ore, se fierbe 1-2 clocote, se bea caldut. Infuzia in amestec cu miere in parti egale se foloseste contra tusei. Extern: Sub forma de cataplasme din seminte macinate, cu putina apa si otet de mere, sub forma unei paste, care se aplica pe rani purulente, furuncule, abcese, panaritiu, flegmoane.
Prezentare: Cutie 50 de g.
Producator:Hypericum.
Stiati ca: Originea schindufului este o mare enigma pentru cercetatori, deoarece, el era folosit concomitent in Egiptul Antic, in India si in China – trei leagane ale civilizatiei, intre care comunicarea era practic inexistenta cu 4.000-5.000 de ani in urma. Indienii il foloseau ca detoxifiant al organismului, ajutand la vindecarea bolilor de plamani si a anorexiei, iar chinezii spuneau ca schinduful conserva si multiplica in organism energia fundamentala Qi, ajutand la mentinerea tineretii biologice, pana la varste inaintate. Schinduful are un miros picant; chiar si dupa o simpla atingere, el persista mult timp pe mana; exista varietati, atat cultivate, cat si salbatice care infloresc din mai pana in iunie.
Opinii
Nu există încă recenzii.