Categorie: Afectiuni
26aug.

Diabetul este o boală cronică metabolică, manifestată printr-un nivel crescut al glicemiei. Hiperglicemia poate duce la complicații, inclusiv la comă și la moarte, dacă bolnavul nu urmează o dietă și un tratament corespunzător pentru diabet.

18mart.

Ficatul este un organ complex care realizeaza  o multitudine de functii metabolice. Acesta intervine in producerea proteinelor din sange, reglarea glicemiei prin consumarea glucozei si trasformarea   ei in glicogen, are rol termoreglator, depoziteaza fierul, produce lichid biliar, regleaza schimbul de grasimi si asigura detoxifierea organismului  prin:  intermediul sistemelor enzimatice , producerea factorilor de coagulare, metabolismul hormonilor.

10ian.

Odata cu dezvoltarea civilizatiei si aparitia ritmului de viata “modern, cu alterarea relatiilor interumane (aparitia telefonului mobil,  facebook-ului,  internet-ului etc.), cu instalarea starii de stres, bolile Sistemului  Nervos Central au devenit tot mai frecvente. Pe de alta parte starile nervoase, stresul, pot avea efecte negative la cei cu predispozitie la unele afentiuni gastro-intestinale (ulcer, colite), cardio-vasculare (cresterea tensiunii, a colesterolului), renale, metabolice (diabet) etc.