1Apr

ACIDITATEA ORGANISMULUI CAUZA TUTUROR BOLILOR

Bine ati venit la intalnirea cu produsele naturale! Astazi vom discuta despre un subiect foarte interesant si anume cum influenteaza aciditatea organismului aparitia bolilor si cum putem noi sa prevenim aceasta afectiune.

Odată încheiat procesul digestiei, alimentele, conform calităţii proteinelor, hidraţilor de carbon, grăsimilor, mineralelor şi vitaminelor pe care le conţin, vor genera o condiţie de aciditate sau de alcalinitate în organism. Rezultatul acidifiant sau alcalinizant se măsoară prin intermediul unei scale numite pH, ale cărei valori sunt cuprinse între 0 şi 14, pH-ul 7 fiind un pH neutru. Este important să cunoaştem cum alimentele acide şi cele alcaline afectează sănătatea. Pentru ca celulele să funcţioneze corect, pH-ul acestora trebuie să fie uşor alcalin. La o persoană sănătoasă, pH-ul sângelui este între 7,40 şi 7,45

Boala apare într-un mediu acid (pH acid). Dacă nu normalizăm pH-ul sângelui, este dificil să vindecăm mai ales bolile grave.

Majoritatea acestor boli cauzate de un pH acid este provocată de o alimentaţie proastă, care include un exces de carne şi grăsimi saturate. Emoţiile au, de asemenea, un rol important, deoarece cele negative precum furia sau tristeţea blochează organe ca ficatul sau intestinele, împiedicând astfel corecta lor funcţionare.

Consecinţele unei acidităţi mărite a organismului sunt: corpul nu mai absoarbe corect vitaminele şi mineralele, celulele au carenţe nutriţionale, este dificilă repararea celulară şi eliminarea metalelor grele, tumorile pot creşte mai repede, pot apărea artrita reumatoidă, fibromialgia, sindromul de oboseală cronică, osteoporoza, diabetul, lupusul, tuberculoza, hipertensiunea arterială, valorile ridicate de colesterol, bolile cardiace, cancerul ca urmare a unui nivel extrem de aciditate, eczemele, acneea, pietrele la vezica biliară, herniile, anxietatea, tulburările de comportament, insomniile, nervozitatea, palpitaţiile şi durerile musculare.

   Echilibrarea şi alcalinizarea organismului

Sportul ajuta la alcalinizarea organismului Exerciţiul fizic ne oxigenează întregul corp şi pune în mişcare sistemul limfatic şi totodată ne permite să eliminăm, prin procesul transpiraţiei, toxinele acumulate în corp şi să eliminăm aciditatea din ţesutul adipos. Este important de asemenea, pentru că ne ajută să ne fortifiem şi să devenim mai flexibili, ne întăreşte sistemul cardiovascular, oasele şi articulaţiile. Sportul îmbunătăţeşte metabolismul, normalizează presiunea sanguină, echilibrează nivelul trigliceridelor din sânge şi nivelele de insulină.

 Alimente alcaline

Dintre  toate alimentele, vegetalele cu frunze verzi sunt recunoscute ca fiind cele mai alcalinizante pentru corp.Frunzele verzi sunt cea mai bună sursă de minerale alcaline, au un conţinut ridicat de fibre vegetale, au proprietăţi calmante şi anti-stres şi sunt cea mai bună sursă de clorofilă.

Alimente care asigura mediul alcalin:

Fructele

Mere, caise, banane, fructe cu boabe mici, cireşe, nucă de cocos proaspătă, curmale, smochine, grepfrut, struguri, guava, lămâi coapte, lămâi verzi, mango, pepene – toate soiurile, nectarine, portocale, papaya, pere, piersici, ananas proaspăt, rodii, stafide, căpşuni, mandarine, fructul pasiunii, zmeură, kiwi, merişor.

Paradoxal, caracteristica tipică a fructelor alcaline este aceea că ele conţin o componentă acidă, cum ar fi acidul citric, ceea ce trebuie să fie neutralizat de către corp pentru a extrage şi utiliza mineralele alcaline.

Legumele

Lucerna, anghinare, sparanghel, avocado, muguri de bambus, fasole lima, sfeclă, gogoşari, broccoli, varză de Bruxelles, varză roşie şi albă, morcovi, ţelină, conopidă, castane comestibile, cicoare, arpagic, porumb dulce, castravete, păpădie, mărar, ştevie verde, vinete, frunze de cicoare, usturoi, hrean, gulie, praz, lăptuci, salată verde, salată chinezească, bame, măsline, ceapă, pătrunjel, păstârnac, mazăre, dovlecei, ridichi, varză acră, măcriş, spanac, germeni de cereale, dovlecel, cartof dulce, roşii, creson, cartof alb, rucola, ardei gras, mazăre verde, ciuperci.

Alte alimente care aigura mediul alcalin:

Cidru de mere, oţet, lapte bătut, zer crud, alge comestibile, mei, quinoa, soia, hrişcă, lapte crud, migdale, miso, ulei de măsline, uleiuri comestibile presate la rece, condimente naturale, vin organic, iaurt din lapte crud, măsline, apa pură, apa cu lămâie, ceai de plante medicinale, lapte de migdale, ceai verde.

Alimente care determina aparitia mediului acid:

Băuturi alcoolice, aspirină, orz, banane verzi, afine, mure, coacăze, pâine, prăjituri, fursecuri, bomboane, cereale pentru mic dejun, brânzeturi, ciocolată şi cacao, cafea, cola şi băuturi răcoritoare, coloranţi artificiali, condimente, porumb preparat, amidon de porumb, biscuiţi săraţi, creme de ou, produse lactate, sosuri de salată, gogoşi, ouă – albuş, arome artificiale, produse din făină, fructe conservate, gelatină, sos de friptură, tărâţe de grâu, îngheţată, dulceaţă, gem, linte, maioneză, carne – inclusiv peşte, moluşte, scoici şi carne de pasăre, uleiuri procesate, măsline în saramură, nuci, paste făinoase, produse de panificaţie, plăcinte, alune americane, piper negru, prune, prune uscate, prăjituri cu orez, orez alb şi brun, sifon, produse din soia, zahăr rafinat, ceai indian, tutun, legume conservate.

 Starea alcalina si echilibrul emotional

Dacă doriţi să vă recuperaţi sănătatea sau s-o îmbunătăţiţi, trebuie să vă regândiţi modul de vă hrăni, de a vă hidrata organismul şi în special modul de a gândi. Starea alcalină este un stil de viaţă. Gândirea include procesele gândirii, sistemele de credinţe, nivelul de conşţienţă personală, atitudinile, sentimentele şi comportamentul. Studii recente în psihologie au demonstrat că emoţiile negative pot provoca chiar mai multă aciditate decât ceea ce mâncăm sau bem. Emoţiile negative pot avea multe cauze şi multe forme şi generează în organism un stres, iar stresul generează aciditate. De aceea este foarte important să acordăm atenţia cuvenită acestor aspecte. Tot ceea ce mâncăm şi bem, împreună cu emoţiile noastre sunt importante pentru a ne recupera echilibrul interior. Evident, dacă nu avem grijă şi de aspectele mentale şi emoţionale, soluţionând conflictele existente precum lipsa de încredere în sine, orgoliul, mânia sau fricile este dificil să păstrăm o stare alcalină în corp, generatoare de bunăstare şi echilibru. De asemenea, este ştiut faptul că gândurile negative consumă multă energie, slăbind în timp forţa vitală a corpului. Astfel emoţiile negative pot avea efecte nocive, îmbolnăvindu-ne, deoarece provoacă prin ele însele această stare acidă atât de negativă. Bucuria, râsul, fericirea, odihna şi somnul creează alcalinitate. Grijile, supărarea, ura, invidia, bârfa, teama şi insomnia creează aciditate.

Putem să prevenim apariţia diferitelor boli sau afecţiuni, putem să avem o viaţă sănătoasă şi echilibrată acordând mai multă atenţie acestor factori esenţiali pentru menţinerea unei sănătăţi optime: dieta, sportul şi gândirea. Făcând alegerile cele mai bune în aceste privinţe, ne putem bucura de viaţă cu adevărat sănătoasă şi armonioasă.

Poate fi aciditatea cauza cancerului?

Majoritatea bolilor, si cu siguranta Cancerul, este cauzata de toxine. Spre deosebire de sange, care este pompat in tot organismul de catre inima, limfa este stationara.  Sistemul limfatic are nevoie de miscare, toxinele sunt duse la cel mai mare organ de detoxifiere, pielea, şi aceasta le elimina foarte uşor atunci cand transpiram. Creierul nostru, pancreasul, ficatul, pielea, tot corpul uman  formeaza ”o grămadă” de celule.

Sangele are un ph de 7,35 – 7,45. În aproximativ patru minute, corpul trebuie să ridice valorile ph-ului la aceste valori, indiferent de situatie; altfel, viaţa ar înceta în corpul acesta. Fructele şi legumele consumate în stare crudă acidifică sângele cel mai putin. Aceleaşi legume, însă, gatite induc o aciditate mai mare sangelui nostru, iar preparate altfel decât prin fierbere şi coacere, îl acidifică şi mai mult.
Proteina animală induce o aciditate şi mai mare.

Alimentele superprocesate şi rafinate (bomboane, dulciuri, sucuri acidulate, cafea) induc sangelui o aciditate extrema.Starea normala a celulelor este alcalină. Respiraţia produce energia necesară organismelor, iar această energie este inmagazinata în moleculele de ATP. Mitocondriile au material genetic propriu – ADN mitocondrial -, care conţine informaţia genetica necesară sintezei enzimelor respiratorii, oxigenul, glucoza şi fructoza fiind esenţiale.

Excesul de aciditate din sange este preluat de catre celule. In acest caz celula sanatoasa devine astfel un mediu foarte acid, unde oxigenul este în cantităţi foarte mici. Acum, ea are doar două variante: ori sa moara, ori sa se transforme. De obicei se transforma devenind o celula care se adapteaza mediului fara oxigen, producandu-şi energia prin fermentaţie si uite asa apare celula canceroasa. Cand se produce dezechilibrul dintre mediul alcalin (oxigenat) si cel acid (oxidat) incepe razboiul in sistemul imunitar dintre celulele albe si cele rosii.

Stare de sanatate este conditionata de stilul de viata si de obiceiurile alimentare.  Se pare că celulele canceroase au nevoie de zece ani de divizari şi multiplicări, ca să poata fi observate de medici. Postul si mai ales alcalinizarea alimentatiei ajuta enorm organismul sa diferentieze celula sanatoasa de cea canceroasa, mascata si stimuleaza sistemul imunitar in eliminarea toxinelor si purificarea rinichilor, ficatului, pielii. În multe fructe şi legume există nişte ”coloranţi”. Aceşti coloranţi sunt, de fapt, nişte otrăvuri foarte puternice pentru celulele canceroase.Colorantul negru (resveratrolul) e cel mai potent, urmat de colorantul roşu şi de cel galben. Celulele canceroase sunt foarte ineficiente in a-şi produce energia, întrucat o produc prin fermentaţie, deci au nevoie de mult zahar ca să crească.Dar consumând zahărul dintr-un fruct de culoare neagră, concomitent cu consumarea zahărului, celulele canceroase vor consuma şi resveratrolul şi vor muri pe capete. Toxinele ramase reprezinta un lichid foarte toxic care este preluat de sistemul limfatic si condus catre eliminare. Există două alimente care pun în mişcare limfa lamaia si echinaceea.

12 sfaturi pentru o dietă alcalină:

  1. Bea un suc verde în fiecare zi (sucuri naturale din frunze).
  2. În fiecare dimineaţă consumă zeama de la jumătate de lămâie într-un pahar cu apă caldă.
  3. Citricele par acide dar sunt de fapt foarte alcaline.
  4. Evită zahărul alb!
  5. Bea apă purificată sau şi mai bine, apă proaspătă de izvor. Filtrele pentru alcalinizarea apei sunt folosite cu eficienţă de către adepţii acestei diete.
  6. Foloseşte agenţi de curăţare naturali, precum oţetul din mere.
  7. Alege produse de baie şi corp naturale: şampon, creme, loţiuni de corp. Renunţă la cele comerciale, ale căror substante chimice vor cauza aciditate organismului.
  8. Include în dietă pulberi de iarbă chlorellaspirulină, iarba de grau, etc.
  9. Amestecă o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă şi bea zilnic. Încearcă, aceasta ar putea fi cea mai uşoară şi eficientă cale de a-ţi regla alcalinitatea.
  10. Mestecă bine fiecare îmbucătură, mănâncă în linişte şi nu în grabă.
  11. Desertul la finalul mesei este cea mai mare greşeală. Nu va putea fi digerat după doza sănătoasă de carbohidraţi şi proteine ingerată, şi se va transforma în alcool fermentat, oţet şi acizi acetici.
  12. Folositi Zeolitul intrucat protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ.

In speranta ca informatiile pe care vi le-am  oferit va sunt de folos, va doresc sanatate maxima si nu  uitati ca:

”MEDICUL TRATEAZA INSA NATURA VINDECA”.